Zhineng qigong

Chinese bewegingsvorm

 

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die gericht is op gezondheid en zelfgenezing. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis. Het doel is om middels de oefeningen het zelf genezend vermogen van het lichaam maximaal te activeren, zodat je je volledige potentieel kan bereiken en gezond en energiek in het leven kan staan. 

 

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige, zachte en ronde, vaak repeterende bewegingen ligt, ontstaat er ruimte in je hoofd en kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en balans, je komt in het hier en nu. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en blokkades kunnen verdwijnen.  

 

Meer in contact met je kern

 

Door de beoefening van Zhineng Qigong kom je meer en meer in contact met je kern, met wie je werkelijk bent, waardoor je een gevoel van innerlijke vrede en eenheid met al wat is ervaart en meer vanuit je hart kunt gaan leven. Negatieve, belemmerende gedachten en emoties die lichaam en geest blokkeren worden geleidelijk vervangen door nieuwe, harmonische patronen.

De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen, jong en oud, kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren. 

 

Eenvoudig en effectief voor jong en oud

 

De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen, jong en oud, kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren. 

 

Energie gaat weer stromen

 

Langzame, vloeiende bewegingen ontspannen het lichaam en maken het los. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler, de bloedcirculatie verbetert en het lichaam neemt meer zuurstof op. Zhineng Qigong gaat uit van het principe van Qi. Qi is levensenergie en vormt de basis van alles wat leeft. De oefeningen zorgen er voor dat de levensenergie beter wordt verdeeld en weer vrij gaat stromen, waardoor klachten kunnen verdwijnen, of beter nog, worden voorkomen en gezondheid, vitaliteit en levenslust toenemen. 

Basiscursus en de vijf elementen.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De krachtige oefeningen van level 1 -waaronder de Lift Qi Up Pour Qi Down methode- wordt behandelt en verdiept. Daarnaast komen wij meer te weten over de 5 elementen. Volgens de Chinese vijf elementenleer is alles in het universum onderworpen aan een cyclisch proces van elkaar opvolgende fasen. Deze 5 fasen -de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water- weerspiegelen alle verschijnselen in de natuur en dus ook in de mens; onze karaktereigenschappen, lichaamskenmerken en emoties. Herkennen we de ritmen en de samenhang van de opeenvolgende fasen, dan kunnen we deze gebruiken om het leven, ziekte en gezondheid te interpreteren en om zowel onze krachten als onze valkuilen te zien. 

 

 

 

 

Contact

 

Neem voor meer informatie  over de lessen contact op met Monique de Vries

Praktische info

De cursus Zhineng Qigong is beschikbaar voor thuis beoefening via de web app Mijnyogajuf.nl.