Yogavormen

Yoga heeft verschillende stromingen en varianten.
Yogaschool Andante biedt je de volgende yoga/meditatievormen aan:

 

  • Hatha Yoga; Klassieke yogavorm van yoga gericht op voelen in het lichaam waardoor lichaamsbewustzijn vergroot en de aandacht op een vriendelijke manier los komt van gedachten. Bewust aanwezig zijn met je aandacht in het lichaam, de beweging van het lichaam, de beweging van de adem. Effect is dat je het cadeau ontvangt van leven in het nu, je leert de teugels van je leven in handen te geven van je ziel. (Zeer geschikt bij het zoeken naar rust en balans in je leven)

 

  • Ashtanga Yoga; Actieve vorm van yoga gericht op samensmelten van bewegingen en adem, werken in vaste series bewegingen en houdingen. Effect is dat  de aandacht meer gericht wordt op het lichaam waardoor je minder denkt en je hoofd helder wordt. Een helder hoofd is ontvankelijk voor bewustwording, het ervaren van rust, stilte en balans. (vergelijkbaar met Power Yoga en geschikt voor mensen die krachtig en sportief willen werken in hun yoga beleving) Ashtanga yoga wordt weinig aangeboden in Friesland.

 

  •  Yin Yoga; Zachte vorm van yoga gericht op voelen in het lichaam en ontwikkeling van het lichaam bewustzijn. Het leven kan soms zo hectisch zijn en in deze vorm van yoga vinden we de balans, de stilte, de ontspanning. Effect is dat het lichaam zich weer mag laten dragen door de grond in plaats van dat jij het steeds in stand probeert te houden. We werken naast de zachte yoga ook veel met spanning reducerende oefeningen. Daarnaast is in de lessen verweven Zhineng Qigong, Do-in, Meridiaan yoga en Chakra yoga.

 

 

Deze lessen worden wekelijks aangeboden en zijn momenteel te volgen via het YouTube kanaal van Yogaschool Andante, Monique de Vries. Ook is er een mogelijkheid om de lessen te volgen via het online yoga platform, de app mijnyogajuf.nl.