Voor het maken van een afspraak voor Reiki behandelingen kunt u altijd informeren, in overleg is er ruimte voor het maken van een afspraak.

Er is een Kracht die Constant Aanwezig is

een Kracht die ons Constant omringd

Deze Kracht is als een Helpende Hand op ons Pad

Een Zachte Kracht die Hemel en Aarde Verbindt

Tamara via BronVanWijsheid, Facebook

Wat betekent Reiki?

Het Japanse woord Rei betekent universeel of compleet bewustzijn, het Japanse woord Ki betekent levenskracht of levensenergie. De Universele kracht is er altijd geweest en is in alles doordrongen. Mikao Usui (1865-1926) werd zich ervan bewust en ontwikkelde een werkmethode. 
Bij deze werkmethode is het de reiki gever die:

 • op een respectvolle en verantwoorde manier omgaat met deze energie die wordt aangereikt door het universum
 • deze energie (door)geeft aan zichzelf of aan een ander levend wezen
 • de zuivere, onvoorwaardelijke of liefdevolle energie brengt door handoplegging.

Reiki healing

Voor een Reiki behandeling kun je bij yogaschool Andante in Heerenveen terecht. De behandelingen worden gedaan door Monique de Vries.

Reiki energie doet zijn werk waar het nodig is en niet waar jij vindt dat het nodig is.
De gever creeërt het niet, is wel het doorgeefluik. Als de ontvanger open staat voor de energie
dan kan het leiden tot acceptatie van deze energie.
De ontvanger verricht het innerlijk werk op onbewust niveau.
Lichaam en geest ontvangen voeding om weer in balans te komen en komen zo in een opwaartse spiraal naar herstel. Reiki energie of kracht is in ieder mens gelegen. Tijdens een behandeling ontvang je extra.

Kosten behandelingen

Algehele reiki behandeling.  Duur 70 minuten. Kosten € 50,-

Het is mijn persoonlijke ervaring (vooral bij veel lichamelijke of geesterlijke spanning) dat meerdere behandelingen nodig zijn. Ik adviseer zo eenmaal per drie of vier weken en indien mogelijk zo'n vier keer. Om dit te stimuleren bied ik €25,00 korting per 4 behandelingen.

Algehele reiki behandeling. Duur 70 minuten. Strippenkaart voor 4 behandelingen (half jaar geldig). Kosten €175,00

Reiki is ontspanning

De behandeling geeft een lekker gevoel, eigenlijk vergelijkbaar met natuurverschijnselen die een diepe indruk kunnen maken.

De behandeling ontspant het lichaam en de geest en ondersteunt het zelf genezend vermogen.

Reiki is geen geneeswijze zoals wij die volgens de reguliere geneeskunde kennen en mag niet gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan de huisarts en/of specialistische hulp. Reiki geeft echter wel ondersteuning bij de behandeling, ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing.

Aanraken is gezond, essentieel voor het welzijn en een gevoel van welbevinden. Reiki is een vorm van onvoorwaardelijke aanraking. Hoe meer in ontspanning de gever is, hoe meer de gever mogelijk kan ‘bereiken’. Zelf werk ik dagelijks aan het innerlijk helen en onderhoud van mijn lichaam en mijn geest.

Reiki kun je natuurlijk ondergaan als je klachten hebt maar juist ook als je die niet hebt. Met enige regelmaat jezelf energetisch verzorgen is gezond.

Eenmaal in contact met Reiki dan snap je echt wel waar het over gaat en wat Reiki voor jou persoonlijk betekent. ‘Tao’ of ‘Do’ betekent ‘de weg’ en kan uitgelegd worden al meegaan op de stroom van het leven zelf. Reiki-Do of Reiki-Tao is dan ook het kiezen voor de weg van Reiki. Het is een liefdevolle weg.

Enkele reacties:

"intens, ontspannend, je warme handen voelbaar door de deken heen, zeker voor herhaling vatbaar."

"Ontspannen, met volledige aandacht, geduld en toewijding, heerlijke behandelstoel en de werking na de reiki behandeling is bijzonder."

"Na langdurige ernstige depressies in de afgelopen 6 jaar ben ik mij na langdurige ggz behandelingen en opnames meer in oosterse therapieën gaan verdiepen. Via via kwam ik Monique tegen. Zij heeft mij in eerste instantie met reiki onvoorstelbare stappen laten maken.

"Alleen al het aangeraakt worden een uur lang!"

"Ik wil je laten weten dat het goed gaat met mijn rug! Pijnvrij! Erg blij mee."

"Ik wil je laten weten dat ik het gevoel heb dat de reiki wel iets met me gedaan heeft. Ik ben positiever. De pijn is er nog wel maar ik kijk er anders naar en ga er anders mee om." 

"Recent heb ik een reiki behandeling bij jou mogen ontvangen. Dit heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en het was heel waardevol voor mij."

"Na de laatste behandeling ben ik drie weken lang zo ontspannen geweest. Het heeft me veel inzicht gegeven."

De behandeling, hoe werkt het?

 •  Tijdens de behandeling draag je makkelijk zittende kleding, geen riem en geen sieraden.
 • De reiki behandeling vindt plaats in lighouding op een comfortabele behandeltafel.
 • De behandeltafel staat op de eerste verdieping, er is geen lift aanwezig.
 • Tijdens de behandeling wordt er liefst zo min mogelijk gesproken. Het mag wel.
 • Als je voor de behandeling niets wil vertellen over eventuele klachten dan is dat prima.
 • Als je een gemakkelijke positie hebt aangenomen op de behandeltafel dan neem ik een moment voor mijzelf en daarna plaats ik mijn handen op je schouders en begint de behandeling.
 • Er zijn 17 Behandelpunten. Vier op het hoofd, en verder de chakrapunten op de keel, borst, solar-plexus, navel, heupen, schouders, schouderbladen, nieren, heiligbeen,  en nog de knieën, enkels en voeten. Ik leg op ieder van deze punten mijn beide handen ongeveer drie tot vijf minuten.
 • Na de behandeling wisselen we elkaars ervaringen uit en ontvang je een glas water.
 • Daarna kunnen we een afspraak maken voor de eventuele volgende behandeling.
 • Bij een vervolgbehandeling spreken we door hoe het met je is gegaan na de behandeling.

Ga er van uit dat je niets anders zult ervaren dan rust en ontspanning onder het genot van een zachte achtergrondmuziek. Het kan gebeuren dat je wegdoezelt of voor korte tijd in slaap valt. Het kan zijn dat je tintelingen, trillingen, kleuren, stromingen, boosheid, angst of andere gevoelens of beelden ervaart.