Over mij

Ik ben Monique de vries, binnen de yogaschool verzorg ik de lessen hatha yoga, yin yoga en ashtanga yoga. Daarnaast verzorg ik alle online lessen voor mijnyogajuf.nl. Naast yoga geef ik Reiki behandelingen en doe ik de Metamorfose behandeling. Uitgebreide informatie hierover kun je vinden op deze website. 

Ik heb een passie voor beweging, ontspanning, sport, spiritualiteit. Dit wil ik graag samen beleven met veel verschillende mensen.

Alweer een aantal jaren geleden heb ik een intensieve 4-jarige opleiding Hatha Yoga afgerond en sinds die tijd geef ik met grote vreugde zelf yogalessen in Heerenveen.

Mijn opleiding volgde ik bij Janna Wingelaar, opleiding Hara in Groningen. Dankzij de zeer invoelende manier van werken van Janna is mijn bewustzijn ruimer geworden. Door mijn dagelijkse beoefening van yoga en meditatie, door dagelijkse studie en zelfstudie ervaar ik inmiddels veel meer rust en plezier in mijn leven. Ik ben mij bewust geworden van wie ik werkelijk ben. Ik heb geleerd het denken meer te laten en daardoor is het stiller geworden in mij. Ik ervaar makkelijker een gevoel van vrede. Ik ben helder en duidelijk geworden. De wereld is me meer helder en duidelijk. Natuurlijk ben ik soms uit balans en is harmonie ver te zoeken, natuurlijk spreek ik nog altijd regelmatig onzin maar tegenwoordig heb ik de disbalans, het gebrek aan harmonie en de onzin die ik spreek snel in de gaten. Ik kan er beter als voorheen voor kiezen om even een pas op de plaats te doen en terug te keren naar het voelen in mijn lichaam. Waarheid vind ik daar. Ik heb geleerd hoe ik met mijn om kan gaan en daardoor zoek ik minder als voorheen naar controle. Ik heb geleerd dat ik fouten kan en mag maken en daardoor hoeft het allemaal niet meer perfect, ik ben makkelijker geworden. Ik leer iedere dag en met name van mensen uit mijn omgeving. Iedere yogi in de zaal is voor mij daarom de bron van inspiratie. 

In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis en kunde verrijkt met een opleiding tot Reiki healer. In de Yogaschool geef ik naast yoga ook Reiki behandelingen. Zelf heb ik als resultaat van ontvangen behandelingen zoveel kunnen helen en verwerken. Ik kon niet anders als de Reiki inzetten als middel tot ontspanning en bevrijding. Ik vind de contacten die ik mag ontmoeten altijd magisch, ik zie zoveel wonderen gebeuren tijdens de behandelingen. Daarvan word ik blij.

Metamorfose massage had op mij een nog diepere impact. Dus volgde ik ook daarvoor de opleiding. De Metamorfose massage is echt wat anders als Reiki behandeling maar heeft wel het zelfde doel, ontspanning en bevrijding door het in beweging brengen van energie. Voelen wat er leeft in je, daarbij aanwezig zijn met omarmende zachte liefde. Resultaten zijn er meestal niet zo op het eerste gezicht maar er gebeurt onbewust heel veel en later in de tijd beaamt bijna iedereen dat de behandeling echt wel wat heeft gedaan.

Zo kom ik steeds stapjes verder in mijn eigen proces en wordt het steeds duidelijker waarom ik hier op aarde ben. Als het resultaat van wat ik doe ontvangen zij die dat verlangen de vaardigheden om meer ontspannen en met meer (zelf)vertrouwen in het leven te staan. En als de kleine stappen wat groter mogen en de beweging wat sneller mag gaan dan bied ik de Reiki, de Metamorfose massage of de spanning reducerende oefeningen aan.

Stel je voor dat jij je gevoelens niet meer hoeft te onderdrukken. Stel je voor dat jij weer mag voelen. Stel je voor dat je dan ook weer mag voelen wie jij werkelijk bent en wat jouw waarheid is en wat jij te vertellen hebt als waarheid. Stel je voor dat je daar helemaal op kunt vertrouwen en bouwen (want wat jij voelt is waar!). Stel je voor dat jij daar standvastig in kunt zijn. Dan heb je niets meer om je voor te schamen en ben je zelfverzekerd en weet je wie je bent en wat je waard bent. Het is mijn missie om mijn medemens mee te nemen op de reis 'leren voelen'.

Ik zie de wereld helder en duidelijk. Ik zie mij helder en duidelijk. Ik zie jou helder en duidelijk. Ik kan niet wachten tot je komt en de verantwoordelijkheid neemt om het harnas van je af te bewegen en jezelf vorm te gaan geven in de waarheid die je bent. Jij bent die ik ben. Namaste. Zo welkom!

Yogaschool Andante Heerenveen
van Goghlaan 8
8442 HW Heerenveen

0642232437
info@yogaschoolandante.nl

Testimonial

Beleving yoga

Al jaren was ik op zoek naar een manier om rust te vinden in mezelf.

Yoga is voor mij dit rustpunt geworden.

Iedere les kom ik een stukje dichter bij de rust in mezelf en ben ik me bewust hoeveel impact yoga op je lichaam heeft.

Prachtig om mee te maken, dat heeft ook te maken met de manier waarop Monique de yogalessen overdraagt.

 

Monique is een mooie, enthousiaste en gepassioneerde vrouw.

Ze straalt yoga uit en is gewoon yoga, het is haar leefwijze.

Deze eigenschappen straalt ze uit in de manier waarop ze lesgeeft.

Ze motiveert je om tot jezelf te komen.

 

Heerlijk om op deze manier yoga te ervaren.

 

I. Pastijn

EEN BEETJE CLOWN ZIJN

 

Je moet een beetje clown kunnen zijn

en kunnen lachen om je eigen-aardigheden en kunnen grinniken om je stommiteiten en om het feit dat je het inmiddels wel weet en toch jezelf herhaalt tegen beter weten in

 

Je moet een beetje dwaas durven zijn

en het leven zonder schroom uitproberen

en ook op je schreden terug durven keren en niet bang zijn om iets verkeerds te doen en je vooral niet schamen als je dat toch doet

 

Je moet een beetje frivool durven zijn

en met tierelantijnen je leven versieren en niet bezig zijn met datgene dat hoort en dat wat er schijnbaar verwacht wordt en de al eerder belopen paadjes volgen

 

Je moet een beetje hartstochtelijk kunnen zijn en je hart volgen en het uit de pas laten lopen en je hart van plezier een slag over laten slaan en je hart niet krampachtig vasthouden en het de vrijheid geven om te fladderen

 

Je moet een beetje gek en anders durven zijn en daarbij ook niet bang zijn om op te vallen en je daarbij van anderen niets aan trekken en altijd de weg gaan waarheen jij wilt gaan en je niet af laten remmen door de buitenwacht

 

Je moet een beetje blijmoedig kunnen zijn en je tranen laten gaan zonder ze te drogen en je gezicht altijd weer met een lach omlijsten en sprankelende pretlichtjes in je ogen dragen en je moet vooral ten alle tijde jezelf kunnen zijn

 

Facebook ~ Bron van Wijsheid ~