Over mij

Ik ben Monique de vries, docent  hatha yoga, yin yoga en Ashtanga yoga 

 

Passie voor beweging, ontspanning, sport, spiritualiteit en vreugde. Dit wil ik samen beleven met veel verschillende mensen, midden in de maatschappij.

Alweer vijf jaar geleden heb ik een intensieve 4-jarige opleiding Hatha Yoga afgerond en al een tijd geef ik met grote vreugde zelf yogalessen in Heerenveen.

Mijn opleiding volgde ik bij Janna Wingelaar, opleiding Hara in Groningen. Dankzij de zeer invoelende manier van werken van Janna is mijn bewustzijn ruimer geworden. Door mijn dagelijkse beoefening van yoga en meditatie, door dagelijkse studie en zelfstudie ervaar ik inmiddels veel meer rust en plezier in mijn leven. Ik ben mij bewust geworden van wie ik werkelijk ben. Ik heb geleerd het denken meer te laten en daardoor is het stiller geworden in mij. Ik ben tevreden. Ik ben weer helder en duidelijk. De wereld is me nu helder en duidelijk. Natuurlijk ben ik soms uit balans en is harmonie ver te zoeken, natuurlijk spreek ik nog altijd regelmatig onzin maar tegenwoordig heb ik de disbalans, het gebrek aan harmonie en de onzin die ik spreek snel in de gaten. Ik kan er beter als voorheen voor kiezen om even een pas op de plaats te doen en terug te keren naar het voelen in mijn lichaam. Waarheid vind ik daar.

In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis en kunde verrijkt met een opleiding tot Reiki healer. In de Yogaschaal geef ik naast yoga ook Reiki behandelingen. Zelf heb ik als resultaat van ontvangen behandelingen zoveel kunnen helen en verwerken. Ik kon niet anders als de Reiki inzetten als middel tot ontspanning en bevrijding.

Metamorfose massage had op mij een nog diepere impact. Dus volgde ik ook daarvoor de opleiding. De Metamorfose massage is echt wat anders als Reiki behandeling maar heeft wel het zelfde doel, ontspanning en bevrijding door het in beweging brengen van energie. Voelen wat er leeft in je, daarbij aanwezig zijn met omarmende zachte liefde.

In het najaar van 2018 startte ik met de opleiding De-armouring. De-armouring is letterlijk het 'ontharnassen' van het lichaam. Ik heb, zoals bij mij past, persoonlijke ervaring met de behandeling. Een intense kaakpijn (2016/2018) en schouderpijn (2010/ 2018) is verholpen in een twee uur durende sessie. Het gevoel dat vast zat in mijn lichaam is bevrijd en tijdens de bevrijding was de liefdevolle aanwezigheid van de behandelaar essentieel. Ieder gevoel draagt als kern een gemis, een gemis aan aanwezige hulp of liefdevolle begeleiding. Als je het gevoel loslaat (als jij stopt met vechten tegen het gevoel, vluchten voor het gevoel of je verharden zodat je niets voelt) dan ben je kwetsbaar, net zo kwetsbaar als toen tijdens het ontstaan van dit gevoel, het verschil is dat er nu wel iemand is, helemaal voor jou, iemand die waakt over jouw veiligheid. Veilige bevrijding van een gevoel en volledige verwerking door kenning en erkenning. Van het gevangen houden van een gevoel naar kijken naar de bron van dit gevoel. In de bron van een gevoel vind je het oorspronkelijk gemis als ook jouw mooiste eigenschappen als levensenergie, liefde, verbindende kracht, natuurlijke beweging, heelheid, gezondheid. Het blijkt altijd dat deze twee, het gemis en dat wat jij werkelijk bent, gelijk zijn. In het zien van je gemis, zie je dat jij dat bent. Als je dat ziet en ervaart en voelt dan ben je genezen in je pijn.

Zo kom ik steeds stapjes verder in mijn eigen proces en wordt het steeds duidelijker waarom ik hier op aarde ben. Als het resultaat van wat ik doe ontvangen zij die dat verlangen de vaardigheden om meer ontspannen en met meer (zelf)vertrouwen in het leven te staan. En als de kleine stappen wat groter mogen en de beweging wat sneller mag gaan dan bied ik de Reiki, de Metamorfose massage of yoga-massage of de spanning reducerende oefeningen aan.

Stel je voor dat jij je gevoelens niet meer hoeft te onderdrukken. Stel je voor dat jij weer mag voelen. Stel je voor dat je dan ook weer mag voelen wie jij werkelijk bent en wat jouw waarheid is en wat jij te vertellen hebt als waarheid. Stel je voor dat je daar helemaal op kunt vertrouwen en bouwen (want wat jij voelt is waar!). Dan heb je niets meer om je voor te schamen en ben je zelfverzekerd en weet je wie je bent en wat je waard bent. Het is mijn missie om mijn medemens mee te nemen op de reis 'leren voelen'.

Ik zie de wereld helder en duidelijk. Ik zie mij helder en duidelijk. Ik zie jou helder en duidelijk. Ik kan niet wachten tot je komt en de verantwoordelijkheid neemt om het harnas van je af te bewegen en jezelf vorm te gaan geven in de waarheid die je bent. Jij bent die ik ben. Namaste. Zo welkom!

Yogaschool Andante Heerenveen
Leeuwarderstraatweg 54
8441 PG Heerenveen

0642232437
info@yogaschoolandante.nl

Testimonial

Beleving yoga

Al jaren was ik op zoek naar een manier om rust te vinden in mezelf.

Yoga is voor mij dit rustpunt geworden.

Iedere les kom ik een stukje dichter bij de rust in mezelf en ben ik me bewust hoeveel impact yoga op je lichaam heeft.

Prachtig om mee te maken, dat heeft ook te maken met de manier waarop Monique de yogalessen overdraagt.

 

Monique is een mooie, enthousiaste en gepassioneerde vrouw.

Ze straalt yoga uit en is gewoon yoga, het is haar leefwijze.

Deze eigenschappen straalt ze uit in de manier waarop ze lesgeeft.

Ze motiveert je om tot jezelf te komen.

 

Heerlijk om op deze manier yoga te ervaren.

 

I. Pastijn

EEN BEETJE CLOWN ZIJN

 

Je moet een beetje clown kunnen zijn

en kunnen lachen om je eigen-aardigheden en kunnen grinniken om je stommiteiten en om het feit dat je het inmiddels wel weet en toch jezelf herhaalt tegen beter weten in

 

Je moet een beetje dwaas durven zijn

en het leven zonder schroom uitproberen

en ook op je schreden terug durven keren en niet bang zijn om iets verkeerds te doen en je vooral niet schamen als je dat toch doet

 

Je moet een beetje frivool durven zijn

en met tierelantijnen je leven versieren en niet bezig zijn met datgene dat hoort en dat wat er schijnbaar verwacht wordt en de al eerder belopen paadjes volgen

 

Je moet een beetje hartstochtelijk kunnen zijn en je hart volgen en het uit de pas laten lopen en je hart van plezier een slag over laten slaan en je hart niet krampachtig vasthouden en het de vrijheid geven om te fladderen

 

Je moet een beetje gek en anders durven zijn en daarbij ook niet bang zijn om op te vallen en je daarbij van anderen niets aan trekken en altijd de weg gaan waarheen jij wilt gaan en je niet af laten remmen door de buitenwacht

 

Je moet een beetje blijmoedig kunnen zijn en je tranen laten gaan zonder ze te drogen en je gezicht altijd weer met een lach omlijsten en sprankelende pretlichtjes in je ogen dragen en je moet vooral ten alle tijde jezelf kunnen zijn

 

Facebook ~ Bron van Wijsheid ~