Mijnyogajuf.nl


Hieronder vind je een overzicht van de online yogalessen die we op dit moment al gemaakt hebben. 

Interesse in de lessen van mijnyogajuf.nl?

Indien je geinteresseerd bent in de online yogalessen kunt u zich hieronder aanmelden. 

Lees hier het verhaal over het ontstaan van mijnyogajuf.nl

 

Online lessen, thema 'De vijf Vayu'

Een reeks lessen binnen het thema 'De vijf Vayu' zijn er in yin, hatha en ashtanga variant.

Vayu (Sanskriet वायु, Vāyu), ook bekend als Vāta वात, Pavana पवन, (reiniger) is als god van de wind(en) een van de voorname goden in het hindoeïsme. Net als bijvoorbeeld aarde en vuur is het een van de klassieke elementen (panchamahābhuta) in het hindoeïsme.

Het Sanskrietwoord voor 'vāta' betekent geblazen, 'vāyu' blazer en 'prāna' ademen (ook wel levensadem). Er wordt daarom ook naar hem verwezen als de god van het leven. Hij wordt verder omschreven als "Anila" (Adem), "Marut" (Lucht, die voor het leven nodig is), "Sparsana" (die aanraakt), "Gandavaha" (die geuren draagt),[1] "Mukhya-Vāyu" (de heerser Vayu) of "Mukhya Prāna" (de heerser van Leven).De reeks is voor de beginnende ashtanga yogi en ook voor de yogi die al langer aan ashtanga yoga doet omdat het leerzame, creatieve en interessante basis informatie geeft over de ashtanga yoga vorm in het algemeen.

De reeks is voor de beginnende ashtanga yogi en ook voor de yogi die al langer aan ashtanga yoga doet omdat het leerzame, creatieve en interessante basis informatie geeft over de ashtanga yoga vorm in het algemeen.

Online lessen thema Sukham

Een reeks lessen binnen het thema 'Sukham' zijn er in Yin en hatha variant.

De yogabeoefening op kracht en op een ontspannen wijze brengt energie naar harmonie ervaarbaar in het fysieke lichaam. Sukham betekent rust, comfortabel, ontspannen, eenvoudig, vrolijk.

online lessen introductie ashtanga yoga

De reeks is voor de beginnende ashtanga yogi en ook voor de yogi die al langer aan ashtanga yoga doet omdat het leerzame, creatieve en interessante basis informatie geeft over de ashtanga yoga vorm in het algemeen.

Thema's die aan bod komen zijn o.a. ademwerk en de tellende methode, de baby asana, peuter asana en kleuter staat op, opbouw naar de zonnegroeten uit de ashtanga, tien tips en voorbereidende houdingen, isolatie en vloeiend bewegen vanuit de kern,  Samen een lessenreeks.

Het is een verdieping in je yoga beoefening, het zijn pittige en redelijk eenvoudige lessen door elkaar.

online thema lessen ashtanga yoga

De reeks is voor de yogi die al langer aan ashtanga yoga doet omdat het leerzame, creatieve en interessante basis informatie geeft over de ashtanga yoga vorm in het algemeen.

Thema's die aan bod komen zijn o.a. opbouw Budjapidasana, King Cobra.

Online cursus Do-in yoga

Do-In is een eeuwenoud Japans systeem ter bevordering van de gezondheid, oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin. De routes waarlangs de Prana zich verplaatst, heten meridianen. Het maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en Japanse geneeswijzen. De theorie komt voort uit de Vijf elementenleer en de meridianenleer. Do-In is met name nauw verbonden aan shiatsu en wordt ook wel ‘zelf-shiatsu’ genoemd. 

De lessen duren ongeveer een half uur. Handen, polsen, ellebogen, schouders enzovoort. Er zitten ook lessen tussen van een uur omdat er yogabeoefening bij is ingevoegd, staande houdingen.

Ouderen vinden het zeker fijn en prettig want het is makkelijk en goed te volgen, alles kan worden uitgevoerd op stoel of kruk, het houdt het lichaam vitaal en energiek.

Zeer geschikt voor mensen die ook yin yoga lessen volgen. Een leerzame aanvulling op de lessen.

Online thema lessen hatha yoga

Online thema lessen yin yoga 

Online lessen methode lichaamsontlading

Online lessen Zhineng Qigong

Online lessen yoga flow

 

 

 

De vijf Vayu, lessen 1 t/m 10 en korte extra lessen.

Sukham, lessen 1 t/m 5

Hatha yoga

 

 

De vijf Vayu, lessen 1 t/m 10 en 2 korte lessen

Sukham, lessen 1 t/m 6 (inclusief 5 losse meditaties)

Yin yoga

 

Yoga flow

Met gebeden

Met heldere teksten

 

 

 10 Thema lessen 

 Hatha yoga

 

 
Introductiecursus Ashtanga

8 lessen en 1 korte les

 

 

 

Do- in

9 lessen 

 

Methode lichaamsontlading 

 6 lessen

 

 7 thema lessen

 Yin yoga

 

 

De vijf Vayu, lessen 1 t/m 10 en een korte les

Ashtanga

 

Bij opgave/aanvraag van online yogalessen, is het van belang melding te maken van eventuele medische informatie zoals bijvoorbeeld lichamelijke- en of psychische klachten. Een online yogales is geen therapie of geneeswijze en vervangt niet de reguliere geneeswijze. Bij opgave van bepaalde medische redenen kan Yogaschool Andante overwegen levering te weigeren. De weigering kan o.a. gebaseerd zijn op de veiligheid of het ontbreken van voldoende kennis over de aandoening van de cursist door de docente. Dit gebeurt in goed overleg met de cursist.Yogaschool Andante  is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade of opgelopen letsel van de gebruiker n.a.v.  het gebruik van de online yogalessen.