Voor het maken van een afspraak mag u altijd bellen, in overleg is het mogelijk om een afspraak in te plannen.

Wat is Metamorfose massage?

De metamorfose massage is een massage behandeling die bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzones (op voeten, op de handen en aan het hoofd) die corresponderen met de wervelkolom en tevens met de tijd voor de bevalling (de pre-natale geboorte).


De werking

De uiterst zachte aanraking kan energetisch diep doorwerken wanneer het met aandacht en aanwezigheid gedaan wordt. De zachte aanraking kan daardoor gevoelsmatig ook diep doorwerken. De zachte aanraking geeft aandacht en warmte. Die aandacht en warmte heeft als boodschap dat hetgeen dat aangeraakt wordt er mag zijn en bevrijd mag worden zodat het ook gezien en ervaren kan worden. De therapeut raakt aan, de cliënt ontwikkelt zichzelf.

De herinnering aan indrukken opgedaan tijdens de periode voor de bevalling bevinden zich in de reflexzone van de wervelkolom. Door dit reflexgebied te behandelen kunnen blokkades opgedaan door de indrukken aangeraakt worden, bewust worden en vervolgens verwerkt worden. De levensenergie die door de blokkade stagneerde kan daarna weer vrij doorstromen waardoor ontwikkeling kan plaatsvinden. Hierdoor kunnen klachten en problemen verdwijnen en kan genezing plaatsvinden.

Metamorfose massage is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en (spirituele) groei.

De rol van de therapeut

 

Bij de metamorfose massage is de therapeut zonder verwachting en zonder oordeel aanwezig. Ik raak je zacht aan en masseer het reflexgebied. Ik doe dat met volledige voelende aandacht. De aandacht is gericht op het reflexgebied. Ik heb een gevoelsmatige verbinding en een direct contact met je. Mijn aandacht is daarbij niet gericht op problemen, klachten, en te verwachten resultaten. Als therapeut breng ik door de aanraking jou in contact met  je innerlijk weten, het innerlijk weten wordt hersteld, in alle vrijheid kun je er van binnenuit zelf vorm aan geven.  

Waar kan de massage bij helpen?

Metamorfose massage kan helpen gestagneerde energie (terugkerende gedachten, emoties, gedragingen of probleem situaties) op te ruimen en te verwerken om zo een begin te maken voor ontwikkeling en groei. De massage werkt heel ontspannend, het brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen (echtscheiding, verhuizing, zwangerschap, verandering van (werk of studie)omgeving. De transformatie vindt plaats op een onbekend moment, dat kan tijdens de behandeling zijn maar het kan ook ontstaan in de dagen, weken of maanden na de massage. Van te voren is niets bekend, het is een onbewust proces dat je bewust ervaart.

De behandeling zelf

Voor de behandeling neem je plaats op de massagestoel. KLeding kun je aanhouden. Als je het fijn vindt dan krijg je een warme deken over je heen. Voor de massage gebruik ik amandelolie.

Bij de massage maak ik zachte strelingen langs de prenatale lijnen op voeten, handen en hoofd. De aanraking is zeer traag en zacht en liefdevol. Als voeten heel gevoelig reageren op de zachte aanraking dan wordt de massage aangepast tot het contact aanvaardbaar is.

Tijdens de behandeling hoef je niet te praten maar het kan zijn dat je hele heldere inzichten krijgt, emoties ervaart of lichamelijke sensaties voelt die nieuw voor je zijn, natuurlijk mag je daar over praten als je die behoefte voelt. De therapeut is de input, je lichaam geeft de feedback en jij bent vrij om daar mee te doen wat jij wilt of wat voor jou goed voelt.

Voeten staan voor 'beweging'. Elke voet wordt ongeveer 15 minuten gemasseerd.  Handen staan voor 'doen'.  De handen dragen uit wat in het hart leeft. Elke hand wordt ongeveer 10 minuten gemasseerd. Hoofd staat voor 'denken/ organiseren en structureren'. Het hoofd wordt relatief kort gemasseerd.

Na ongeveer een klein uur is de behandeling afgelopen.

Je krijgt een glas water en rustig de tijd om te verwerken en eventueel na te praten. Indien je wenst wordt er een nieuwe afspraak ingepland, deze kan pas na minimaal zeven dagen worden ingepland omdat je eerst zelf innerlijk gaat resetten.

Voor wie geschikt?

volwassenen en kinderen.
Indrukken opgedaan tijdens de pre-natale periode die stagnatie veroorzaakt hebben in de levensenergie van de cliënt kunnen (indien niet bevrijd, verwerkt en opgelost) stagnatie veroorzaken in de verdere ontwikkeling gedurende het leven van de cliënt. Bovendien kunnen stagnaties soortgelijke indrukken (reflectie) tijdens het leven oproepen waardoor de stagnatie (indien niet bevrijd, verwerkt en opgelost) kan vervormen tot een ‘eelt op de wond’. Hoe eerder in het leven je beweging op gang brengt, hoe makkelijker de beweging op gang komt.

Voor zwangere vrouwen
De massage kan de zwangerschap vergemakkelijken en/of de geboorte. Door de eigen interne stagnatie in beweging te brengen kan een positieve ontwikkeling op gang komen die positief uit kan werken op de zwangerschap en/of bevalling.

In de terminale fase kan het helderheid geven in wat nog gedaan kan worden, opgelost mag worden, bevrijd mag worden en daardoor meer vrede en rust en ontspanning brengen in deze laatste fase. Het kan helpen om deze fase zonder hobbel te doorleven. De aandacht gaat dan meer uit naar het in beweging brengen van wat nog gedaan mag worden en hoe je dat kunt organiseren of structureren.

Voor ouderen
De massage is prettig voor ouderen, als liefdevolle aanraking, voor meer geestelijke helderheid, het vermogen om te structureren en organiseren en om te kunnen gaan leven volledig vanuit het hart.

Je bent vastgelopen....
De massage is bijzonder geschikt als je op dit moment het gevoel hebt dat je vastgelopen bent en niet meer weet hoe je verder moet. De aandacht gaat dan echt uit naar weer in beweging komen, opstarten, beginnen.

Kosten

Een metamorfose massage voor volwassenen duurt en uur en kost €45,- per behandeling.
Het kan zijn dat de behandeling wat uitloopt, daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

In overleg kunnen eventueel kinderen ook behandeld worden, liever behandel ik de ouders en daarna behandelen, indien mogelijk, de ouders zelf hun kind. 

Behandeling bij kinderen

Ouders ontvangen eerst de massage en leren op die manier hoe zij zelf hun kinderen kunnen behandelen.
Het schijnt dat ouders (vanwege hun bloedband) het allerbeste zelf hun kinderen kunnen behandelen. Natuurlijk masseren ze dan uit liefde en niet met een doel of een verwachting.
De intentie is om de methode te zien als een middel dat helpt om de oorspronkelijke levensenergie weer op gang te brengen zodat heling plaats kan vinden en het kind helemaal zichzelf kan en durft te zijn.
Ouders ervaren (en helen) eerst zelf, respecteren en eren daardoor automatisch de vorm van